snurre sprätt - forever in my heart.

idag 28 december 2009 gick min älskade kanin Snurre Sprätt bort.
han hade fått en tumör och var tvungen att opereras. han klarade inte narkosen och somnade helt enkelt in på operationsbordet.
jag vill säga att jag är glad att det hände på det viset men jag kan inte. jag vill bara hålla honom igen. se honom springa omkring och glida på vårat golv. att han ska puffa på mej för att han vill ha mat eller sno min macka som han alltid gjorde. han hade den mest underbara personligheten. han var inte en bara en kanin, han var en vän. han tröstade mej när jag var ledsen och var helt underbar när han var glad, busig, tjurig eller avundsjuk för att jag klappade på våran andra kanin Marit. jag fick 10 underbara år med Bollen och det är jag glad över. han var det bästa husdjur man kan tänka sej. så många minnen. han kommer finnas kvar med oss alltid.
just nu är det extremt jobbigt och jag har gråtit mesta delen av dagen, men han hade inte ont och det är väl det som är det positiva i det hela.
jag önskar så att jag var där. att det var jag som sa hej då. gud vad jag önskar att han låg här hos mej nu och åt chips. underbarare djur får man leta efter. Snurre, du var det finaste jag hade. jag kommer aldrig glömma dej. tack för att du fanns. jag älskar dej.
anledningen till att jag inte var med på djursjukhuset var att jag och pappa var tvungna att åka till sthlm och fixa mitt amerikanska visum. det gick bra och så.
annars har detta varit den jobbigaste julen i mitt liv. först blev snurres barn och 2 till av min kompis kaniner uppätna av räven. sen upptäckte jag bölden på snurre och samtidigt som jag sitter med honom på djursjukhuset så gick mina kompisars morfar bort. och nu snurre.
behövde mest skriva av mej.
det är jobbigt nu.
x emma k.

jobbig dag.

idag var en otroligt traumatisk dag.
först hittade jag en knöl på min kanin så jag åkte akut till djursjukhuset och fick veta att han har antingen en böld eller en tumör. så han fick tid för operation på måndag. de sa att det inte borde vara någon fara tråtts hans ålder. det är en enkel operation med svag narkos men jag är livrädd ändå. för bollen så dör en del av mej med honom.
medan vi satt och väntade på veterinären så fick vi veta att våra barndomskompisars morfar precis gått bort på förmiddagen. kändes fruktansvärt, om ni läser min blogg så ska ni veta att mina tankar går till er. jag vet hur jobbigt det är.
när jag äntligen kom hem från djursjukhuset så började jag och pappa med de sista julklapparna och att pynta granen medan Elin och mamma åkte till våra vänner för att trösta. så nu i allt kaos så är det faktiskt lite julstämning här. förutom att radion spelar Backstreet boys såklart.
bollen mår bra efter sin undersökning. han var lite chockad och sov i en timme när vi kom hem men nu är han uppe och hoppar som vanligt. skönt att se att han inte mår dåligt av sin böld/tumör.
som sagt en jobbig dag. försöker inse att det är jul i morgon men det känns långt borta fortfarande.

fett med metal.

gick in på min last.fm och var bara tvungen att berätta att jag lyssnat på slipknot 666 gånger. FETT MED METAL!
och sen att min boll har varit sötare än någonsin idag. jag har kaninerna inne nu eftersom det är så kallt. och idag så har jag städat i mitt rum och då sprungit fram och tillbaka förbi kaninerna. bollen blev helt till sej och ville bli klappad hela tiden. varje gång jag gick förbi så flög han upp på kanten och vill bli uppburen. då fick jag dåligt samvete eftersom jag inte kunde hålla i honom när jag städade så nu ligger han och sover jämte mej i min säng. mys.
x emma k.

video.

http://www.youtube.com/watch?v=AkabxtEWmHU
bara en liten video jag gjorde med jose manuel och metal magazine.
varning, det är ganska naket.
x emma k.

frugan.

snart ska jag iväg och fika med jenniefer. ska bli sjukt fint. vi får väl försöka lista ut hur många ärsen det var som vi träffades sist haha. sen efter det ska jag träffa min fru som äntligen kommer hem till jönköping sen blir det antagligen lite utgång kanske för att fira hennes hemkomst! :D
nu mår jag mest illa och måste fila min naglar för en envisades med att gå av igår.
x emma k.

sometimes i keep sitting on trains.

jobbet i stockholm gick bra.
vi fotade i ett garage så det var inte jätte varmt, men bättre än ute dock.
10 minus och snö är inte vad jag tycker om.
vi stressade massor för att jag skulle hinna med sista tåget hem, 18.21
kommer till stationen 18.10 och får se ett folkhav på stationen, det är seriöst helt fullt med människor och alla tittar på samma sak, tavlan med tågtider. jag skyndar ändå bort för att få ut min biljett innan jag kollar vad som står på. självklart är alla ALLA tåg försenade. 19.50 får jag äntligen en plattform. 2h senare är jag i nässjö och väl där får vi veta att alla mot jönköping ska åka taxibuss. när ussen kommer är vi för många för den så de beställer dit 3 vanliga taxis också och tillslut kommer jag iväg hemmåt.
det är jag och en till man i taxin. han berättar att han precis som jag kommit till sthlm station vid 6 och fått panik, men istället för att göra som jag så hoppade han på första bästa tåg som gick till lidköping. därifrån tog han sen tåget till mjölby och sen sa han att han hade tur eftersom ett x2000 kom dit 5 min senare. det roligaste är att det var samma x2000 som jag satt på som jag hade väntat på i sthlm. vi kom alltså fram exakt samtidigt men han hade fått byta två gånger. smart kille. jag satt i alla fall och skrattade för mej själv i baksätet.
sen till en slowmotion version av ingenting - kent med kvinnlig sångerska åkte jag genom ett snövitt sverige hem mot habo. och tillslut kom jag hem. och insåg att jag aldrig har åkt taxi hem till mej innan!? och jag har bott här i snart 17 år. det är ju lite knepigt kanske.
x emma k.

skrubb.

nu sitter jag i min skrubb på hotellet i stockholm och tänkte äta lite kvällsmat och kolla på film innan jag somnar. imon ska jag jobba för glamour och sen antagligen hem igen. blev inget med att träffa micke, han är en upptagen man.
igår (eller idag?) var jag tydligen med på project runnway igen, så ni som frågar ja det var jag :)
x emma k.

stockholm.

efter ett stop i bankeryd så åkte jag in till stan för att träffa sara på claras. satt och pratade i en timme sen var hon tvungen att gå. då kom minna och nadine och vi planerade nyår. kommer bli en sjukt bra fest, yay såå pepp.
efter det så gick vi och mötte celie, gick timm HM och sen till bongo där vi träffade fina och mattias. sjukt fin dag.
idag ska jag till stockholm men jag har inte fått något boende så jag fattar inte riktigt hur detta ska funka men det löser sej nog, det måste det för så här kallt som det är idag har det inte varit på länge, min hand blev till is bara av att stå ute med morgonciggen. helt sjukt.
x emma k.

i love you till the end.

jag kan inte sova, så jag kollade på ps i love you för 3dje gången. och nu gråter jag så mycket att min kudde är genomblöt.
vackrare film får man leta efter och den kommer inte finnas.
och nu är jag helt sentimental och jobbig. tror det får bli en cigg till inatt så jag lugnar ner mej.
i love you till the end.
x emma k.

girlie.

idag har jag umgåtts med familjen. det var fint, vi målade naglarna och var allmänt girlie förutom pappa som inte kunde sluta klaga på chihuahua hundar. tror han börjar falla för dem och måste bevisa sin manlighet haha.
imorgon har jag hela dagen planerad, känns skönt
först vid halv 9 ska jag klippa och färga min utväxt, sen in till stan och träffa min kusin sara och sen efter det planera nyår med minna. fiiiint.
x emma k.

powerwalk.

idag när jag vaknade tog jag på mej träningskläder och gick ut på en powerwalk.
det snöade så mycket att jag knappt såg något så jag klarade inte av hela brogårds rundan utan fick vända vid halva, det blev ju lika långt men det snöade mindre i ögonen på andra hållet så det var bättre. sen hem, tog en dusch och åt risgrynsgröt efter några situps. jag har lyckats skaffa mej lite ölmage så det ska genast bort hahaha. my new healthy life.
x emma k.

nice day.

idag hämtade mormor mej vid 12 och vi åkte till jönköping och mediamarkt. hon skulle köpa en mic en cam och fotopapper. jag köpte nya hörlurar - igen!
sen åkte jag till a6 för att träffa nadine. medan jag väntade på att hon skulle sluta jobbet så sprang jag in i linda och amanda. pratade en stund med dem innan jag sprang in i sara. gick runt lite med henne sen slutade nadine men alla var då ganska sega så nadine åkte hem och jag och hängde med sara till hennes skola för att hämta hennes idrottskläder. sen gick jag lite på stan och lyckades köpa 4 tröjor och en BH innan affärerna stängde 30 min senare. då tog jag tåget hem till habo och kollade på twilight. väldigt fin dag alltså.
x emma k.

pictionary.

igår kom familjen östlunds och larsson hit.
vi åt gröt kollade på ensamseglaren och och spelade pictionary.
elin och anna vann för första gången någonsin men det var kul ändå.
sen gick jag och la mej och somnade kloackan typ 8. hur skönt som helst.
lärde precis min mormor hur man chattar på skype också så nu behöver hon bara en mic så hon kan ringa.
sen ska jag och mamma till stan nu, har lite julklappar kvar att köpa.
x emma k.

bongonight.

Igår fick jag ett samtal om att min syster var på sjukhuset. hon hade fått ont i ryggen efter att hon fick en häst över sej förra veckan. men det visade in get så hon åkte hem igen och var med på lucia. det var okej. typ 3 som kunde sjunga men ja ja jag ska inte ha för höga krav på högstadiet ;)
efter lucia åkte jag in till stan för att gå på bongo. kom dit halv 9 precis när de stängde ingången så jag gick och mötte nadine och minna i snön och kylan. vid 9 kom vi in på apt och big bongo. där var det fina människor och bugg.
men det bästa var ändå efterfesten.
jag nadine marcus och 2 killar jag inte känner drog hem till mattias där vi kollade på spermaharen och drack vin. när alla andra hade gått så tog jag och mattias ensamseglaren på lite för stort allvar och smsade 118118 och bad om numret till karls kaviar och sedan ringde vi. visade sej att de inte öppnade fören klockan 8 så mattias bestämde sej för att lämna ett meddelande, grejen var bara att det inte fanns någon telefonsvarare... haha
sen var det lite slagsmål (eller något, jag blev iallafall utsparkad ur sängen ett antal gånger) och skiddräkter innan vi somnade. vaknade med sån otroligt träningsvärk i magen efter allt skrattade och blåmärken lite här och var. mitt knä är svullet och rött från ett av mina fall från sängen haha.
mamma och elin hämtade mej på morgonen och vi åt på mackmakeriet och sen åkte vi till ica maxi där jag lyckades hitta saker som var värda att köpa.
nu är jag hemma, trött, hungrig och i smärta. ska äta gröt och sova.
x emma k.

mad.

jag är arg arg arg och arg, på mej själv.
jävla människa!
annars har jag städat idag och så. bytte inte ens om från pyjamas.
sen tog jag ett bad och kollade på patrik 1.5 otroligt bra film (Y)
finns inte mycket mer att säga faktiskt.
imon ska jag på min systers lucia och sen till bongo. big bongo.
alla borde komma :)
har försökt tämja våran galna kanin lite med. hon var otroligt mysig i typ 10 min sen försökte hon äta upp soffan så jag fick sätta henne i hennes hörn igen där hon genast började tugga i sej en tidning. vet inte riktigt vad det är för fel på henne. men jag är bra med kaniner, hur förklarar jag annars att min älskade boll (min kanin snurre sprätt) nu är 13 år? :)
mina kenzo bilder är här med
x emma k.

bandsläpp.

okej idag mår jag helt vanligt igen förutom att jag fortfarande har grymt ont i armen. influensan i en dag.. önskar att det alltid var så enkelt.
det värsta var väl att jag lovade att jag skulle städa här hemma om jag mådde bättre.....
och var är detta, hultsfred har haft sitt första bandsläpp och det är riktigt bra. kent shout out louds familjen och maskinen. det kanske får bli ett år till helt enkelt.
nu ska jag äta något och ja.. det är väl det jag ska göra.
btw så vill jag verkligen åka till sthlm nu. behöver komma iväg. jag förstår inte vad det är med mej och behöva fly från folk efter bara några dagar. men sån är jag, deal with it.
x emma k.

fuck off and die.

vad är det för fel på vissa människor.
nu börjar du få mej att inte vilja se dej istället.
fuck off and die. eller något i den stilen.
och till petra.
ja det gör hon. har du med gått där?
idag mår jag uruselt. influensa till tusen. kan inte röra mej.
det gör ont i naglar hår och tänder, och sen självklart resten av kroppen med. mest huvudet och armen där de tog sprutorna.
tre nya bilder i allafall.
x emma k.

swineflu.

det är konstigt det där.
att jag trodde att du var helt på nej sidan.
och när jag inte förstod din vink så är det inget mer.
pratar inte ens längre.
och nu inser jag vad jag ville från början.
varför är det alltid så?
idag åkte jag in till jönköping och köpte en julklapp till mamma och en till min syster.
fick tag på skattemyndigheten efter en miljon försök och fick dem att skicka mitt personbevis
sen så tog jag svininfluensan sprutan.
äntligen får jag något gjort.
x emma k.

helgen.

kom precis hem från svalöv och min fru.
första kvällen var det partaj på skolan. lite mycket rödvin(även på väggar sängar golv osv) och dans dans dans.
dagen efter åkte vi in till malmö för att gå till ett ölcafe där emmas klass hade ställt ut sina målningar. grymt snygga allihoppa.
tog sista tåget tillbaka till skolan och kollade på besökarna. gammal svensk skräckfilm och var så dåligt gjord att man knappt kunde ta den serriöst, fast ibland blev det lite kusligt ändå.
sista dagen var det mest att vakna och ta tåget in till helsingborg. där åt vi paj och sen tog jag bussen hem.
nu har jag kollat på flickan som lekte med elden med familjen, ätit saffranlängd med vit choklad och massa te.
ska antagligen gå och lägga mej nu.
x emma k.

skåne.

nu är jag hemma från barcelona igen. matilda var här igår och tog med sej filmer, jag kände mej lite risig och var ett tag rädd för att det var influensan som slagit till men efter ett x antal alvedon mår jag mycket bättre. vi kollade på paranormal activity - jag hade jätte höga förväntningar på den filmen, och den lyckades nästan hålla upp till det, faktiskt riktigt bra film. efter den filmen kollade vi på i taket lyser stjärnorna - rolig gripande och pinsam, också väldigt bra film. sen avslutade vi kvällen med the girl next door. oerhört hemsk film som gick rakt in i hjärtat. och att den är baserad på verklighet är något jag absolut inte vill tänka på. sånt händer liksom inte.
idag känner jag mej fortfarande lite krasslig men det stoppar mej inte från att ta bussen till skåne för att hälsa på min fru emma och förhoppningsvis emsela med. blir nog en bra resa tror jag.
har fått en hemsk yrsel med. när jag ligger ner och vänder på huvudet så snurrar allting, precis som när man är jätte full. jag kan inte fokusera på något och mår jätte illa. sen slutar det igen efter några sekunder. någon som känner igen detta? jag googlade det (såklart, google är min vän) och fick då fram att det kan vara kristallsjukan, att det inte är farligt och att det går att bota. det är bara så obehagligt att allting börjar snurra. får väl gå till doktorn antar jag.
x emma k.

RSS 2.0