tyfon!

kom nyss hem efter mycket om och men. det är en fruktansvärd tyfon som har slagit tokyo. jag jobbade idag (för gisele mag) och i morse när jag gick till shibuya för att ta metron så regnade de så mycket att det inte spelade någon roll att jag hade paraply, men det blåste inte så mycket än. jobbade till klockan 5 och när jag skulle gå hem så kllade vi ut genom fönstret och allt man såg var regn och träd som nästan låg ner pga vinden. så jag sprang/gick/flög till metron. först sa de att inga tåg skulle gå men sen gjorde de det ändå, TUR! när jag väl var framme i shibuya så har jag en 15 min promenad hem. men jag var så kall blöt och hungrig att när mc donalds uppenbarade sej framför mej så var det som välkommen räddning. efter att ha slängt i mej maten så skyndade jag mej hem. nu sitter vi här hemma och funderar på om huset kommer blåsa sönder haha.
.
igår var jag på bio med jun, vi såg the hangover 2. jätterolig faktiskt!!
.
x emma k.

the show must go on.

kom nyss hem från mitt jobb idag. visning för uniqlo. var uppe vid halv 6 för att jag skulle vara på jobbet klockan 8 och det var en halvtimme med tåg utanför tokyo. visningen gick bra och det var många modeller där så jag hade kul. dagen gick fort.
.
igår gick jag en visning för wella, det var olika hårstylister som tävlade om att vara årets bästa och jag gick för tony and guy. vi var tre tjejer och vi hade helgalna peruker och kostymer. antar att jag inte kan säga så mycket om det men det var mycket färg och självlysande saker. så när vi kom dit så hade vi genomgång eftersom vårt nummer hade mycket koreografi sen när de hade sytt limmat sprayat och använt hårspännen för att få dit min peruk och smink så hade vi många timmar av väntan innan visningen jag och paulina fördröjde tiden med redbull i rökrummet. efter visningen tog det ca 1.5h att få av peruken och sminket igen men kul var det.
.
är helt slut nu men vet fortfarande inte vad jag har imorgon och väntar på att mina rumskompisar kommer hem.
.
x emma k.

10 facts about japan

favorit i repris från förra året: 10 fakta om japan.
.
1. i metron så har de en speciell vagn 'for women only' den är så klar delvis rosa och är till för kvinnor under en tid på dagen eftersom japanska män är ganska äckliga av sej och fiser och rapar på offentliga platser.
.
2. när de svarar i telefon så säger de antingen moshi moshi som är som ett hej eller så säger de tack för att du jobbar så hårt
.
3. myggor i japan är svarta med vita ränder.
.
4. mitt namn på japanska betyder antingen mercy devil eller true smile eftersom man kan skriva det på två olika sätt.
.
5. i japan är det vackert att vara ljushyade så de har paraplyn under soliga dagar och det finns även en blekningkräm för huden.
.
6. i japan säger man inte att man älskar varandra, de har inget ord för det och de visar inga känslor offentligt (jag har aldrig sett två japans kyssas här i tokyo)
.
7.  i tokyo bär mannen sin flickväns handväska, så du ser varje dag män som går runt med handväskor på armen
.
8. i tokyo bär även män kimono (vilket är en slags klänning) vid högtider
.
9. symbolen för ett tempel är ett natzikors bakvänt
.
10. japaner använder sej fortfarande av rank, är man under en person så måste man buga och förlåta sej genom en konversation och när de träffas för första gången så byter de visitkort och utbytet går till så här. båda håller fram kortet med två händer sen pratar de om vad man har för rank och hur länge man jobbat med sitt jobb och personen som tar kortet först har högre rank.. kvinnor är nästan alltid den som tar det sist om en man är inblandad
.
har jobbat mycket det senaste så varit jätetrött. har även firat sarahs födelsedag på fbar i helgen.
nu ska jag sova för jag börjar jobba runt 8 imon.
.
x emma k.

beer n burlesque

igår hände något jätteknepigt. när jag och nastya först kom hem så var det en kackerlacka upp och ner utanför våran dörr. sen en timme senare kom stasya hem och skrek, då var det en till kackerlacka upp och ner men i våran hall, sen skulle jag och nastya gå och köpa vin och då låg en till kackerlacka på samma ställe i hallen upp och ner. alla 3 levde och vi var tvugna att döda dem. och idag när vi kom hem så satt en kackerlacka på våran dörr. det är 4 kackerlackor på 2 dagar.. ÄCKLIGT!! .
.
idag så åkte jag och nastya till roppongi och f.bar. vi klädde upp oss till burlesque tjejer drack öl och åt pizza, hade faktiskt jättekul.
mycket svart och rött. kul var det.
.
nu är vi hemma igen och jag ska kolla på ett avsnitt skins och sen sova.
. x emma k.

insomnia

har haft jätte svårt att sova hela veckan men min rumskompis nastya kom på att det antagligen har med att jag inte rör på mej.. vi sitter ju i en bil hela dagarna och sen hem och kollar på skins så igår gick jag på middag med några vänner och då gick det lättare. när vi skulle bestämma vart vi skulle äta så sa jag vad som helst men jag är vegetarian, vart går vi då om inte japansk BBQ.. kött överallt och jag kunde bara äta grönsaker haha. men ja jag orkar inte vara jobbig bara för att jag inte äter kött. idag jobbade jag för ICB. vi fotade 38 looks och började 9.30 skulle vara klara vid 18.00 men blev klara redan vid 15.00 så jag bestämde mej för att gå förbi H&M. blev lite underkläder och basic tröjor. sen gick jag hem från shibuya för att få min motion. haha! nu är jag hemma och är helt slut, men ska nog ta ett glas vin med nastya innan jag går och lägger mej. klockan är ju bara kvart över 6. x emma k.

RSS 2.0